Pro

Klubbens nya tränare

Linda Wessberg

Jag är 43 år och bor till vardags i Göteborg tillsammans med min sambo Peter och vår 8-åriga dotter Sigrid.

I dryga 20 år har jag haft förmånen att ha min stora hobby som mitt yrke, jag har fått möjlighet att resa världen runt och spela golftävlingar på de största scenerna mot de absolut bästa i världen. På Ladies European Tour, LPGA, och den Amerikanska college touren. Under dessa år har jag fått känna på både med och motgångar, men höjdpunkterna är utan tvekan mina 4 segrar på Ladies European Tour, samt spel i Solheim Cup här på hemmaplan, på Halmstad GK.

Oavsett var i världen jag befinner mig så är det alltid Orust och sommarstugan i Malöströmmar som jag längtar hem till. Därför känns det extra roligt att få möjligheten att, varvat med mitt fortsatta tävlande på touren, starta en ”ny karriär” som tränare just här på Orust GK. Det var ju här min stora resa började i slutet av 80-talet med Stig som tränare. Att få göra detta tillsammans med Nicklas känns extra roligt då han, tillsammans med de andra grabbarna som var på klubben under 90 talet har en stor del i att det blev just golf för mig 😉

Har precis avslutat PGA´s tränarassistentutbildning.

Nicklas Nyström

Jag är uppvuxen på Ellös och i skrivande stund är jag 49 år, men lagom till säsongsstart är jag klassad som senior inom tävlingsgolf :- )

Min huvudbostad är i Billdal söder om Göteborg, men har fortsatt släkt och boendemöjlighet i Ellös.

Jag har genomgått PGA’s 3-åriga Tränarutbildning med examen i november 2014 och varje år är jag delaktig i diverse utbildningsdagar.

De senaste13 åren har jag jobbat fulltid som tränare, och är sedan 10 år tillbaka huvudsakligen verksam på World of Golf i Frölunda. En roll som jag oftare ser mig som pedagog där det går ut på att hitta sätt att förmedla förståelse och uppmana till roliga övningar som förbättrar spel, slag och prestationstillstånd mer än att gräva i mekaniska delar av sving.

Andra uppdrag jag har är bl a som en av coacherna för Supercamp Region Väst. Där de bästa ungdomarna (som eventuellt söker till golfgymnasium) i respektive region får möjlighet att vara med som ett första led inom landslagsverksamheten.

Min början på Orust startade alltså med Grönt Kort på klubben -87 och genom åren så har jag varit och rotat i det mesta inom klubbens verksamhet. Ca: 6 säsonger apr-okt som banarbetare, 3 säsonger i kansli/reception med Barbro Olofsson som härlig boss, en del gånger inkallad i restaurangen, suppleant i Styrelsen och förstås sporadisk hjälptränare.

Jag har en ganska grundläggande och genomgående filosofi vad det gäller de olika momenten från sving till närspel mm. Momenten/rörelserna är mer lika och mer logiska än de flesta tycks tro. Är det inte lätt i teorin fungerar det sällan i praktiken, på banan.

Jag tycker fortfarande själv att det är väldigt kul att tävla och ni behöver inte se frågande ut ifall ni ser att jag också står och tränar om jag har tid över. Jag har flera kombattanter att möta på banorna runt om i Sverige och på Orust och de vill jag kunna matcha.

Jag ser väldigt mycket fram emot att få jobba ihop med Linda.

En ödmjuk tjej som hade kunnat vara med i Mästarnas Mästare av Golf.

Vilken kunskapsbank vi kan ha tillgång till!

Linda o Nicklas