Herrkommittén informerar 2021

Info om Herrkommitténs tävlingar mm

Eclectic

Det finns 18 hål på tavlan där man får föra upp ett resultat per hål men bara en gång under säsongen, dvs har man väl skrivit upp ett resultat och datum så får man inte ändra det sedan om man skulle få ett bättre resultat senare, så välj väl och smart. Vi spelar i A,B och C klass där varje klass får en 1:a, 2:a och 3:a.

Vid ditt avslut så skriver man in sitt avslutnings HCP och får sedan räkna av halva sitt slaghcp på scoren på tavlan. Tex har man 9 slag som slaghcp så får man dra av 4,5 slag på bruttoscoren på tavlan.

Ditt hcp vid slutet anger också i vilken klass du befinner dig i just då. Tänk på att scoren på tavlan skall bevittnas av din markör. Spelar man inte en hel säsong så får man helt enkelt föra upp scoren i rappare takt än de som spelar alla veckor.

Kostar 100kr i engångsavgift och betalas före 1:a rundan man vill vara med och spelet löper sedan på resten av säsongen med avslut i slutet av September. Betalas till Kansliet märkt med namn. Sedan skriver man upp sitt namn på Eclectic tavlan nere vid omklädningsrummet.

Tävlingar som ingår förutom Torsdagstävlingarna är  KM 1:a rundan, Majslaget, Kungsslaget och Septemberslaget, förutsatt att man spelar från gul tee.

Torsdagstävlingarna

Varje torsdag spelar vi VSOP eller samlas på vår speltid kl 16-18 och spelar en runda.

A,B och C klass där C spelar poängbogey och A och B spelar slagtävling.

Inför varje torsdagstävling så betalar ni 70kr till Kansliet och får ert scorekort.

Poängen delas ut till de flesta tävlande där vinnaren varje vecka och i varje klass får mest poäng.

Dessa sammanställs i en tabell som kommer upp på vår tavla i entrén inom några dagar efter avslutad rund. Tabellen löper under säsongen och slutvinnaren blir Årets Golfare.

Närmast Hål

För att göra det lite mer intressant har vi också Närmast hål på Torsdagstävlingarna och som ingår i anmälningsavgiften. Det är antingen hål 13 eller hål 15 som gäller och det avgörs av var närmast
hål- tavlan står just den dagen. Utslag med greenträff gäller och det är bara att mäta avståndet från boll till hål och notera det ovanför rätt hål på scorekortet så är man med.

1,2 och 3 plats får poäng som förs upp i en tabell över året där man får fram en 1:a, 2:a och 3:a

Varje månad korar vi Månadens Golfare som får sitt namn på tavlan i en månad.

Hcp klasser HK 2021

A klass +6 – 10,0   B klass 10,1 – 18,0  C klass 18,1 – 54

Dessa gränser gäller både i Eclectic och Torsdagstävlingarna

Vi ordnar också varje år en Hemlig Bussresa med middag, spel och bra prisbord på en bana någonstans. Brukar kosta runt 600 kr för allt.

Alla priser och dess utdelningar sker på Herrdagen, 1:a helgen i Oktober

Herrdagen är bästa dagen på årets med mycket kul! Frukost, spel, tävlingar, middag och bra musik på kvällen som avslutning.

Har någon frågor så ställ dom gärna till HK