Tävlingsformer för Orust damer 2022

Välkommen till säsongens spel. Basen för vår tävlingsverksamhet är onsdagar. Alla är välkomna att spela oavsett handicap. Första start är onsdagen den 4 maj och sista 15 september. Damer över 70 år får välja att spela från orange tee, detta anges vid anmälan. Anmälningsavgiften betalas via swish till kansliet. Enlig SGF regler går merparten av startavgiften till priser.

Vår tävlingsverksamhet består av

• 16 Veckotävlingar (VSODP).
  • 5 Lottade tävlingar med olika tävlingsformer
  • Eclectic – Order of Merit alla individuella damtävlingar under säsongen.

Klasser

5,0 - 21,0

21,1 – 26,4

26,5 – 33,9

34,0 – 54,0

Information kommer kontinuerligt att läggas ut på klubbens hemsida, skickas ut via e-post, sättas upp på anslagstavla i klubbhuset och läggas upp på damernas Facebooksida - OrustGK damer. Har du frågor så tveka inte att kontakta någon av oss via telefon eller email: orustgk.damer@gmail.com

För att snabbt och lätt få information: Gå med i Facebooksgruppen Orust Damer

Valfri start och dampartner (VSODP)

Endast för medlemmar, men start med kvinnlig greenfeespelare är tillåtet, om markören signerar scorekortet med golf-id. Tävlingarna spelas klassvis. Klass A slagtävling, klass B, C och D slaggolf.

Efter varje onsdagstävling läggs scorekortet i vår brevlåda i Damrummet. Glöm inte att signera ditt kort för att inte bli diskvalificerad.

Startavgiften är på 60 kr betalas till kansliet samtidigt som anmälningslistan fylls i eller via swish. Tävlingen kan spelas från kl. 08:00 och hela dagen, men tre starttider finns reserverade mellan 9:40 och 10:00. Tiderna bokas via golf.se eller genom kansliet.

Viktigt att vi alla respekterar att tiden är för tävling och inte sällskapsspel. Veckans resultat sätts upp på anslagstavlan. Prisutdelning sker månadsvis i samband med den månatliga lottade tävlingen.

Damdagen

Kommer gå av stapeln den 29 juni kl. 10:00. Det är shotgunstart vilket innebär att vi alla startar samtidigt. Ta chansen att bjuda med dig en kamrat från en annan klubb. Avslutning

och prisutdelning sker direkt efter tävlingen. Spelas klassvis, tävlingsform är slagtävling och slaggolf. Anmälan sker på golf.se.

Lottade tävlingar

Vi kommer att ha en lottad tävling sista onsdagen i varje månad under säsongen, varav två lagtävlingar av social karaktär för att vi skall lära känna varandra bättre. Månadstävlingen spelas klassvis. Anmälan sker på golf.se Startavgift 75 kr. Prisutdelning direkt efter tävlingen.

Eclectictävlingen

Tävlingen pågår under hela säsongen 4 maj -14 september. Endast singel damtävlingar. Spelas endast från röd tee. Även i år spelas tävlingen som ”Running” vilket innebär att man under hela säsongen kan ändra sitt resultat. Vi ser det som en sporre att vilja förbättra sitt eget spel och hoppas därmed locka fler damer att delta. Resultatet kan följas fortlöpande i min golf – Order of Merit. Avgift 100 kr. Tävlingen sponsras av Stena Line och prisutdelning sker på finaldagen.

Birdietavlan

Gör du en ”Birdie” på en av damtävlingar skall du sätta upp en pappersfågel på vårt Birdieträd som sitter i damrummet. Registrera på fågeln vilket hål och datum och markören signerar. Prisutdelning på finaldagen.

Årets golfare

På finaldagen delas även pris ut till Årets golfare – den spelare som gjort goda resultat på veckotävlingarna.

Finaldagen 25 september

Säsongen avslutas med att vi spelar match och shoot-out, max 40 deltagare. Två lika stora grupper med max 20 deltagare i varje spelar först 9 hål match och sedan 9 hål shoot-out. De två som segrar i respektive grupp spelar ytterligare hål som shoot-out tills en finaldagssegrare utses. Prisutdelning efter tävlingen.