Aktuell baninformation

Hösten 2022

Vi är inne i en period med temperaturer på 10 till 15 grader under hela dygnet, det göra att vi har fått en hög tillväxts under de senaste veckorna. Vi klipper fortfarande samtliga ytor, men det blir svårare att sköta banan då marken börjar bli vattenmättad.

Vi har renoverat två tees. Gräset på både 15 och 4 röd tees har etablerat sig bra, tack vare dom goda förutsättningarna med temperaturer och fukt. Även på andra ytor ser vi en god självläkning och bra resultat av stödsådden vi har gjort, vilket är positivt.

Dressningen har börjat av våra fairways, jobbet kommer att göras fram till december. På 16 fairway har vi dressat med större sand/sten, läs informationen på hålet. Samma information finns vid 1 tee och kansliet om vad som gäller. De andra hålen kommer få finare sand som efter regn kommer var borta, hoppas att ni har överseende med detta.

Under november kommer vi spola dräneringar, detta är en viktig del för att kunna ha öppet året runt. Detta hjälper systemet att kunna ta hand om regnvattnet vilket medför att det blir torra spelytor.

Jag fortsätter att påminna om att laga era nerslags märken, lägga tillbaka torv, hela krattan ska var i bunkern och i spelriktning.
Det är förbjudet att beträda frostiga greener!