Från Styrelsen

20 september - 26 september kommer vi ändra bansträckningen på banan.
Vi startar golfrundan på hål 10 istället för 1.

Detta är en testvecka för att kunna svara på en motion om för och nackdelar för ev ändrad bansträckning. vi använder de scorekort vi har, ni börjar skriva på hål 10 istället.

Klubbens höstmöte den 20 november

Klubben håller sitt ordinarie höstmöte kl 14.00 lördag den 20 november 2021 i klubbhuset. På dagordningen står bl.a. valärenden, verksamhetsplan och budget för 2022. Motioner till höstmötet ska vara inlämnade till kansliet senast den 1 oktober.

/Styrelsen

Från kansliet

Året har varit rätt likt föregående under pandemitiden, många nya medlemmar, 198st i år har tillkommit. Vi hälsar dom välkomna till klubben!

Det har t o m 31 augusti spelats över 22400 st golfrundor på vår fina bana, drygt 1100 färre än förra året. Jättekul!

Det är tack vare att vi har tidsbokning som vi kan få fram bra statistik som vi kan jobba med. I år har vi haft tidsbokning mellan 7-18.

Men...

Gå ut på den tid har du bokat, hitta inte egna starttider genom att gå några minuter före eller efter!

Om vi alla hjälps åt så slipper vi få massa klagomål i receptionen.

Nu ser vi framemot en fin höst med många fina golfrundor!

Annika, Nina och Ann-Sofi

Från OS-kommittén

Äntligen kunde vi komma igång med våra tävlingar i juni!

Vi har haft 13 tävlingar hittills, i för det mesta fantastiskt väder, men med något lägre deltagarantal än ett normalår. Gemensamma samlingar har vi tyvärr inte kunnat genomföra men vi hoppas att på avslutningen, den 20 september, kunna ha en 9-håls Shotgun-tävling med prisutdelningar (årets golfare, eclectic, birdielotteri) och mat.

Från TK

Orust GK har fått nya klubbmästare 2021. Damklassen vanns av Ellen Hultman och herrklassen av Jonas Westerlind.  Under KM spelades också KM kategorier (åldersklasser). Några veckor senare genomfördes KM foursome i dam- och herrklass. Grattis till alla vinnare!

Närmast har vi att se fram mot Stigs Cup den 19 september. Helgen därpå spelas Septemberslaget med eclecticfinal över 18 hål. Tävlingen sponsras av Margot och Claes Hultman. Klass A och B spelar slagtävling, C-klassen spelar slaggolf. Tävlingen spelas på vänd bana (hål 10 blir hål 1) för att styrelsen och TK ska kunna utvärdera hur en vänd bana fungerar för tävling. Ni som spelar eclectic hålar ut.

Tävlingskommittén

Från DK

Damernas final söndagen den 26 september 2021

Våren och sommaren går fort och nu är det redan dags att avrunda damernas tävlingssäsong . Nytt för i år är att vi har vår avslutningsdag på en söndag med både golfspel, prisutdelning och mingel för att så många som möjligt skall kunna delta.

För de damer som spelat VSOPD anordnar vi två tävlingar denna dagen. Årets spelare och Hejarklacken

ÅRETS SPELARE - poängligan 18 hål

De 20 som samlat ihop flest poäng på våra individuella onsdagstävlingar, lottas i par och spelar match de första nio hålen. Den som vunnit sin match går vidare till shoot-out tävling på de sista nio hålen.

HEJARKLACKEN – Norsk poängbogey 9 hål

De som inte kvalificerat sig till att delta i poängligan spelar 9 hål norsk poängbogey med start kl 11.00.  Efter tävlingen är tanken att hejarklacks spelarna går med och hejar fram Årets Spelare på de sista nio hålen.

Alla damer är välkomna till prisutdelningen med början kl 18.00. Det kommer då att delas ut priser till de som deltagit i VSOPD och Eclectic, Hejarklacken och Årets spelare.

Restaurangen serverar fisksoppa med bröd, vatten/saft för 125:- på kvällen. Anmälningslista finns på anslagstavlan i klubbhuset.

Med hopp om en god uppslutning, tillsammans gör vi dagen och kvällen !

Varmt välkomna Damkommittén