Från kansliet

Nu hoppas vi på fint golfväder!
Förra året vid den här tiden hade vi fått in över 130.000kr i greenfee, vilket bara är en bonus för klubben. Vi hoppas vi kan öppna banan för spel på ordinarie greener nästa vecka. Vi uppdaterar hemsidan och facebook så fort det blir förändringar.

Vi har satt upp en kameror runt klubbhuset då vi förra året hade inbrott 2 gånger i klubbhuset och stöld av bilbatterier på våra golfbilar. De kommer inte vara aktiva under dagtid men vi ser att det är en trygghet för er som förvarar er golfutrustning i vagnboden, där vi har en inomhus.

Hoppas vi snart ses på klubben!

Annika & Nina

Banrapport februari 2021

Och så kom det lite snö också, men ingen större fara för greenerna då det inte blev något långvarigt snötäcke. Snö kan vara bra för då torkar inte plantorna ut. När det är tjäle i marken kan inte gräset ta upp något vatten men det finns alltid en risk att det blåser och då torkar plantorna och gräset dör. Förhoppningsvis var detta det sista vi såg av den här vintern men självklart kommer det att komma dagar och nätter med kyla framöver.

Så fort tjälen släpper och det börjar att torka upp kommer vi att dressa en del av våra fairways. Vi hade tänkt att göra det tidigare men det blir sällan som man tänkt sig på en golfbana.

Green 17 är grovplanerad och nu är det bara bevattningen som skall ner. Men vi får vänta ett tag till då snön ligger djup på banan. Annars är det mest mindre justeringar och vältning som skall göras innan sådd.

På hål 7 har vi tagit ner ytterligare träd till höger efter besiktning av bankommittén.

I verkstaden pågår arbetet med alla våra maskiner. Vi slipar cylindrar, byter ut dåliga lager och reparerar eller byter ut det som har gått sönder under det gångna året. Vi passar också på att rensa och städa. Vi monterar också på belysning på greenklippare, tee och foregreenklippare, semiruffklippare och fairwayklippare. Detta gör vi för att kunna komma ut tidigare och klippa under våren. Tanken är att vi skall starta vid 5:00 från mitten av maj. Vi har märkt hur mycket tid vi sparar genom att vi inte behöver vänta och det gör att vi kan vara mycket mer effektiva. Dessutom hinner vi att göra mer efter den stora morgonruschen och kan hinna med mer de sista timmarna av arbetsdagen.

Om ni har frågor om skötsel av banan så får ni gärna kontakta mig så ska jag försöka förklara varför vi måste göra olika åtgärder vid olika tidpunkter.

Antingen lämnar ni era frågor till kansliet eller så mailar ni mig på greenkeeper@orustgk.se så ska jag försöka svara så fort jag kan.

Vi hoppas på fortsatt gott samarbete med er som spelar framöver.

Thomas Preifelt med personal

Tävlingskommittén

Stort tack till Ann och Stig Durlow för generös sponsring av nya KM-tavlor.

Som många märkt så har inte våra KM-tavlor uppdaterats med nya klasser och nya namn. Det ska nu göras före säsongen.

Välkommen till Lydinge Resort!

Vi har valt att fortsätta vårt samarbete med Lydinge Resort i Helsingborg även 2021.

Vi kan därav erbjuda dig som medlem hos oss en rabatt på
100:- / dygn på golfpaket på Lydinge Resort i 2021.
Rabatten gäller dig som medlem hos oss, och vid bokning gjord senast 1 mars 2021.

Använd kampanjkod: "Vän"
Rabatten går ej att kombinera med andra erbjudanden.

Kika in på Lydinge Resorts hemsida och skräddarsy ditt golfpaket utefter era önskemål: