logo

Tack för 2018!

Vi kan se tillbaka på ett gott år som bjöd på rika tillfällen till golf. Vår bana har varit i toppskick och den har – framför allt under sommarmånaderna – utnyttjats flitigt av både medlemmar och gäster.

Att vi kan glädja oss åt en fin golfsäsong inom Orust GK beror mycket på våra duktiga medarbetare – på banan och i kansliet – och våra samarbetspartner i shop/PRO och restaurang samt, inte minst, alla de många, många frivilliga krafter som under året drivit klubbens verksamhet framåt. Ett stort och innerligt tack!

Snart är det vår igen, då vi kan damma av bagen och ta de första svingarna. Men innan dess ska vi alla förstås fira de förestående helgerna.

Klubbens styrelse önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År. Sen ses vi åter på banan – ju förr, desto bättre!

Styrelsen

Orustseniorerna - GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

OS-kommittén arbetar nu med att förbereda tävlingsprogrammet för 2019. Stärkta av svaren i utvärderingen som gjordes i september planerar vi att fortsätta ungefär som säsongen 2018.

Första tävlingen med uppstartsmöte blir måndagen den 29 april, och därefter spelar vi varje måndag till slutet av september. Följ arbetet med planeringen 2019 på www.orustgk.se/orustseniorerna.

Vi är mycket glada att kunna välkomna Anders Lind i OS-kommittén. Anders kommer att ansvara för tävlingsprogrammet mm. Nu saknar vi bara en ledamot till i kommittén – hör av dig om du är intresserad.

 

Från tävlingskommittén

Tävlingskommittén har arbetat intensivt med det nya tävlingsprogrammet som har lite nyheter inför 2019.

2019 innebär att vi får nya golfregler. Utbildningstillfällen kommer under våren. Närmast får alla funktionärer sin utbildning.
Är du nyfiken på de nya reglerna kan du ladda ner appen R&A från Appstore.
Välj Regler för golfspel 2019 svenska versionen för spelare och hämta hem den.
Klubben kommer också att få nya tävlingsbestämmelser och lokala regler under 2019. Detta återkommer vi till i början av nästa år.

Tävlingskommittén tackar alla funktionärer som ställt upp vid tävlingarna under 2018.
Vi ses igen på banan 2019 med nya spännande utmaningar.

Medlemskommittén har nu avslutat säsongen 2018 då Lussegolfen som sista aktivitet är avklarad. 17 deltagare trotsade prognosen om dåligt väder, drack glögg, kaffe och åt lussekatt mm., spelade poängbogey över 9 hål på en kanonfin bana med bra vintergreener. Efter tävlingen gick det ner ytterligare lite glögg och kaffe. Därefter hade vi prisutdelning i vanlig god stämning.

Vann gjorde Bengt Ahlin med 20 poäng.

Medlemskommittén vill tacka för i år, det har åter varit en fantastisk säsong med många deltagare vid våra olika tävlingar.

Tack för den uppskattning som visats oss.

Vi vill också tacka Lena och hennes personal som serverat oss god mat vid våra

arrangemang, banpersonalen som sett till att vi haft en fantastisk bana att spela på samt Annika och Nina för deras support.

Vi ser fram mot nästa års golfsäsong och önskar alla

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

ORUST GOLFKLUBB + BESTEL = SANT

Nu kan du få oss att skänka ännu mer!

BestEl är stolta sponsorer till Orust Golfklubb.

Vi ger gärna ytterligare tillskott i föreningskassan.

Bli kund hos oss och vi sätter in 200:- till föreningen.


Är du redan kund?

Inga problem, du har säkert en granne eller vän som också

vill ha ett bra elavtal och samtidigt gynna föreningen.

 

Varför BestEl?

• Du får ett riktigt bra elavtal!

• Handla lokalt. Vi har kontor i Ellös, Vara och Sollebrunn och många

nöjda kunder i hela landet.

• BestEl stöttar föreningslivet nära dig.

• Vi är personliga. Hos oss är det enkelt, helt enkelt!

Hur gör du?

Bli kund hos oss genom att slå en signal eller sänd ett mail.

Uppge "Orust Golfklubb". Vi har elavtal som passar alla.

Vi sätter in 200:- till föreningen då vi startar upp vår leverans till dig.

Tipsa gärna om samarbetet som gäller nya kunder.

Frågor? Hör av dig!

Ring 0304-548 80 info@bestel.se

 

 

Golfresor med gemenskap

Tre olika resor våren 2019

För Orust GK’s medlemmar med vänner!

Se bifogad fil

 

Hej alla golfare!

Vill till er alla önska er en riktig God-Jul & ett riktigt Gott Nytt År!

Därefter vill jag Tacka för mina 3 sista år på Orust GK. Det har varit en härlig plats att vara på. Ni alla är så fantastiska, positiva och det sociala umgänge som är, nästan som en stor familj.

Den 5/12 hade jag AW- stor avslutningsfest som blev alldeles fantastisk! Det var mellan 70-80 personer och Gåke spelade och underhöll med sina historier. Tusen Tack för att ni kom och gjorde kvällen helt oförglömlig! Tack ni alla som arbetade i köket och fixade allt, då jag bara var en gäst.

Än en gång Tack banarbetarna, kansli, Stig, styrelsen och alla ni andra golfare!

Tack till er alla som arbetat hos mig i restaurangen.

Jag kommer att sakna Orust GK. Hoppas att ni får ett fint 2019.

                      Ta hand om er & njut utav livet!

                                            Lena

 

Kansli och reception har stängt från 21 dec - 7 jan.

God Jul önskar Annika o Nina


Baninformation:

2018 års säsong är nu slut och därmed dags att summera vad som gjorts under året och vad som eventuellt ska åtgärdas . Planering för 2019 har påbörjats och efter ledigheten är det inköp av förnödenheter,utbildningar och service av maskiner som gäller. Säsongen startar med en utbildningsresa för personalen till grönytemässan i England.

Greenerna har klarat hösten bra och är nu klara för vintern med inlagring av näring, det var ett stort svamptryck under hösten men vi klarade av att hålla undan. Det verkade vara svampproblem i hela Sverige och troligtvis uppkom detta efter sommarens långa torrperiod , utvärdering kommer att göras senare.

Fairways och tees tog lite stryk på vissa platser men där stödsåddes och gödslades extra med bra resultat,vi kommer även att göra nya åtgärder i vår.

Vädersituationen just nu är att det blir vintergreener ett tag framåt då det varit frost ett antal dagar , som kallast -9 grader. Spel på vintergreener hål 1-18-10-11-12-13-14-8-9.

Personalen går nu hem på en efterlängtad semesterperiod därför har vi hägnat in ordinarie greener för att eventuella skidåkare inte skall köra över greenerna . Blir det varmare väder igen så är det naturligtvis spel på sommargreener dock att ni får krypa under repen. Information om spelbarhet sommargreener ges från kansliet .När vi återigen börjar arbetet i januari så kommer vi att ha ner repen i framkant om spelet tillåter ordinarie green.

I förra vecka fick vi göra en sista fairwayklippning då det växt en hel del ,även foregreen klipptes , greenerna klipps vid behov under resten av vinterhalvåret.

Om det är någon som är intresserad av sommarjobb på banan 2019 kontakta mig

Därmed får jag och övrig banpersonal önska er en God Jul och Gott Nytt År

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

önskar vi i Damkommittén

Mailis, Ewa, Susanna och Lisbet