logo

NU STARTAR TÄVLINGSVERKSAMHETEN!

Detta gäller från 1 juni

SGF häver den starka avrådan för klubbar och distrikt att arrangera tävlingar och SGF:s verksamhet med förbundstävlingar och tävlingar ingående i SGF Golf Ranking kan starta. Detta gäller barn, ungdomar och vuxna under förutsättning att

1.regionen där tävlingen spelas inte har skärpta råd och rekommendationer som förhindrar att tävlingen genomförs. Dessa råd kan komma sent och en tävling kan därför behöva ställas in med mycket kort varsel.
2.inga nya råd och rekommendationer kommer från RF, FHM eller regeringen som gör att tävlingsverksamheten inte kan starta 1 juni (t.ex. avrådan från resor mer än X timmar).
3. tävlingarna genomförs inom ramen för de tillfälliga kompletterande tävlingsvillkoren.

Det innebär att vi nu kan återuppta tävlingsverksamheten. Det åligger oss alla att iaktta försiktighet genom att hålla avstånd, respektera maxantalet personer som får vistas i receptionen och respektera restaurangens regler. Vi har inga symptom på covid när vi åker till klubben och vi tvättar händerna som vi lärt oss under pandemiåret.

Tillfälliga lokala regler med anledning av covid -19 har reviderats. Krattorna i bunkrarna ska användas för att jämna till sanden. Flaggan på green får sitta i eller tas ur. Stoppet för att minska djupet i golfhålet tas bort. Prisutdelning kan ske utomhus.

Kommande klubbtävlingar:

6 juni Kungsslaget, singeltävling med fritt val av tee enligt hcp-tävlingar. Fina priser med spel och övernattning på Lydinge Golfresort. Max antal deltagare är 81.

13 juni Niohålstävling för nya medlemmar 2020 och 2021 med hcp 36 – 54. I varje boll finns en erfaren spelare som stöttar den som är osäker. Alla får pris, kaffe och information om klubbens verksamheter. Anmälan görs i Min Golf-appen.

20 juni Golfhuvudstaden Halmstad Tour – by Ping, tvåmannascramble, slagtävling, med val av tee enligt hcp-tävlingar i klubbkvalet. Minimiålder f. 2003 eller tidigare, förälder kan spela med junior efter anmälan till tävlingsledningen. Max hcp är 54 men högsta hcp som får räknas är 36,0. Fyra registrerade ronder under 2021 krävs. Max antal deltagare är 108.

Tävlingskommittén

Info om Herrkommiténs tävlingar mm

Torsdagstävlingarna

Varje torsdag spelar vi VSOP eller samlas på vår speltid kl 16-18 och spelar en runda. För spel mellan 16-18 bokas det av kansliet, ring 0304-53170 och boka din starttid. 

A,B och C klass där C spelar poängbogey och A och B spelar slagtävling.

Inför varje torsdagstävling så betalar ni 70 kr till Kansliet och får ert scorekort. OBS! Nytt Swishnummer till HK´s tävlingar: 1234507885

Poängen delas ut till de flesta tävlande där vinnaren varje vecka och i varje klass får mest poäng.

Dessa sammanställs i en tabell som kommer upp på vår tavla i entrén inom några dagar efter avslutad rund. Tabellen löper under säsongen och slutvinnaren blir Årets Golfare.

Eclectic

Det finns 18 hål på tavlan där man får föra upp ett resultat per hål men bara en gång under säsongen, dvs har man väl skrivit upp ett resultat och datum så får man inte ändra det sedan om man skulle få ett bättre resultat senare, så välj väl och smart. Vi spelar i A,B och C klass där varje klass får en 1:a, 2:a och 3:a.

Vid ditt avslut så skriver man in sitt avslutnings HCP och får sedan räkna av halva sitt slaghcp på scoren på tavlan. Tex har man 9 slag som slaghcp så får man dra av 4,5 slag på bruttoscoren på tavlan.

Ditt hcp vid slutet anger också i vilken klass du befinner dig i just då. Tänk på att scoren på tavlan skall bevittnas av din markör. Spelar man inte en hel säsong så får man helt enkelt föra upp scoren i rappare takt än de som spelar alla veckor.

Kostar 100kr i engångsavgift och betalas före 1:a rundan man vill vara med och spelet löper sedan på resten av säsongen med avslut i slutet av September. Betalas till Kansliet märkt med namn. Sedan skriver man upp sitt namn på Eclectic tavlan nere vid omklädningsrummet.

Tävlingar som ingår är alla Torsdagstävlingar, KM 1:a rundan, Kungslaget och Septemberslaget, förutsatt att man spelar från gul tee.

 

Närmast Hål

För att göra det lite mer intressant har vi också Närmast hål på Torsdagstävlingarna och som ingår i anmälningsavgiften. Det är antingen hål 13 eller hål 15 som gäller och det avgörs av var närmast

hål- tavlan står just den dagen. Utslag med greenträff gäller och det är bara att mäta avståndet från boll till hål och notera det ovanför rätt hål på scorekortet så är man med.

1,2 och 3 plats får poäng som förs upp i en tabell över året där man får fram en 1:a, 2:a och 3:a

 

Övrigt

Varje månad korar vi Månadens Golfare som får sitt namn på tavlan i en månad.

 

Hcp klasser HK 2021

A klass +6 – 10,0   B klass 10,1 – 18,0  C klass 18,1 – 54

Dessa gränser gäller både i Eclectic och Torsdagstävlingarna

 

Vi ordnar också varje år en Hemlig Bussresa med middag, spel och bra prisbord på en bana någonstans. Brukar kosta runt 600 kr för allt.

Alla priser och dess utdelningar sker på Herrdagen 1:a helgen i Oktober. Herrdagen är bästa dagen på årets med mycket kul! Frukost, spel , tävlingar, middag och bra musik på kvällen som avslutning.


Har någon frågor så ställ dom gärna till HK

 

 

 

Ett fint inslag är våra frälsarkransar som vi satt upp vid våra större vattenhål

Vi vill påminna er igen om att inte stå vid trädet till vänster om green 10. Precis där är man i vägen för utslagen för både hål 10 och 11. Det står också på skylten :)

Från OS-kommittén

Äntligen kan vi komma igång med våra tävlingar!

Vi börjar med en scrambletävling med individuell anmälan (vi lottar blandade lag) måndagen den 7:e juni. Ett utmärkt tillfälle för våra nya medlemmar att lära känna Orustseniorerna! Anmälan senast kl 12:00 fredag 4:e juni. OBS! Nytt Swishnummer till OS-tävlingarna är 1233187655

Fortsatt inga gemensamma samlingar för lunch eller prisutdelning och ej heller Shotgunstart.

Vi önskar nya som gamla medlemmar varmt välkomna!

Nu kör vi………Tävlingsformer för Orust damer 2021, vi får tävla fr o m 1 juni

Välkommen till säsongens spel. Basen för vår tävlingsverksamhet är onsdagar. Alla är välkomna att spela oavsett handicap. Första start är onsdagen den 3 juni och sista 22 september. Damer över 70 år får välja att spela från orange tee, detta anges vid anmälan. Anmälningsavgiften betalas via swish till kansliet. OBS! Nytt Swishnummer till DK´s tävlingar 1230763078

 

Vår tävlingsverksamhet består av:

  1. Veckotävlingar (VSODP) som sträcker sig över hela säsongen.
  2. 5 Lottade tävlingar med olika tävlingsformer
  3. Eclectic alla individuella damtävlingar under säsongen.

 

Klasser

A   8,0 -23,3                                   B    23,4-30,1              C    30,2-54,0

 

Information kommer kontinuerligt att läggas ut på hemsidan och i damernas Facebookgrupp, OrustGK damer. Har du frågor så tveka inte att kontakta någon av oss via telefon eller email

 

Hälsningar Damkommittén

 

Banrapport maj 2021

Ännu en jobbig vår för vår bana. Snön försvann snabbt men det fortsatte att vara kallt under sista delen av mars med mycket frost. Sedan kom april. Men april var till och med värre än förra året. Frost i 17 nätter och ingen fart på växtligheten alls. Men så kom maj! Äntligen säger vi. Äntligen har det börjat att växa ordentligt. Och peppar, peppar, ingen nattfrost i maj ännu. Hoppas att vi slipper det. Nu har marktemperaturen stigit över 10 grader och gräset har börjat vakna ordentligt.

Under april och maj har vi lagt mycket fokus på bevattning och dränering. Sånt hinner vi inte riktigt med när det är växtsäsong så det känns väldigt bra att vi har fått gjort det vi har gjort. Förutom att byta ut en del spridare så har vi grävt ner en vattenledning runt green 12 för att bevattningen skall fungera bättre där. Vänstersidan har ju alltid varit blöt men nu tror vi att det ska bli bra. Vi har dränerat till vänster om green 3 då det brukar bli kladdigt där eftersom alla går där för att komma till nästa tee, det känns redan torrare. Även på hål 16 har v dränerat vänstra sidan bredvid green och även där är det mycket bättre.

Alla ytor utom ruffar är gödslade för 17 dagar sedan. Greenerna har fått ytterligare gödning efter det. Hjälpsådd på alla fairways men mest på 14, 8 och 9 och vi börjar se resultat även där. Hjälpsådd på green idag den 20/5. Vi har vertikalskurit greenerna tre gånger sedan mars till nu. Så snart hoppas vi att allt ska se riktigt bra ut.

Klippning kommer framöver att ske mer regelbundet men orsaken till att vi har hållit igen är för att hjälpsådden ska kunna ta sig ordentligt.

Tee 13 har tagit sig den sista veckan och snart kommer vi att behöva klippa. En omgång gödsel till så kommer det att bli ännu bättre fart.

På hål nummer 17 har vi sått hela greenen och nästan hela greenområdet. Det börjar sticka upp gräs över det mesta av ytan. Vi hoppas på bra väder, då kan vi spela på greenen i mitten av juli.

Det är fortfarande extremt viktigt att ni hjälper oss att hålla banan i bra skick.

Lägg tillbaka uppslagna torvor, kratta bunkrarna och laga era nedslagsmärken!

Vi ser fram mot en lika fantastisk säsong som den förra. Fortsätt att hjälpa oss att göra banan fantastisk!

Om ni har frågor om skötsel av banan så får ni gärna kontakta mig så ska jag försöka förklara varför vi måste göra olika åtgärder vid olika tidpunkter. Antingen lämnar ni era frågor till kansliet eller så mailar ni mig på greenkeeper@orustgk.se så ska jag försöka svara så fort jag kan.

 

Vi hoppas på fortsatt gott samarbete med er som spelar framöver.
Thomas Preifelt med personal