Sommar sommar sommar ♫ ♫ ♫

info från kansliet

Vi söker efter fler golfvärdar som kan hjälpa till som starters och åka runt på banan för att se att det flyter på bra. Anmäl dig till kansliet för en tid som passar. Som tack får du äta en god lunch och får deltaga i vår Funktionärsgolf som spelas 29 aug med fina priser.

Torsdag den 22 juli är banan reserverad för en stor privat tävling, det är shotgunstart kl 10.00 och efter kl 15.00 ca är det reserverat för Herrarnas torsdagsgolf. Från lördag 17 juli kan ni som ska spela herrgolfen ringa till kansliet så hjäper vi er med att boka en tid.

Välkommen att spela KM 31/7 & 1/8

KM och KM kategorier spelas under samma helg.
Deltagare i "Stora KM" dvs. Dam- och Herrklasserna spelar 36 hål dag 1 samt spelar final 18 hål dag 2. Cut tillämpas inte vilket innebär att alla som spelar i dam- respektive herrklass även spelar dag 2.
Spelare som deltager endast i en ålderskategori spelar 18 hål dag 1 samt 18 hål dag 2.

Spelare som deltager i "Stora KM" deltar också i sin ålderskategori.

OBS! Ronder som ingår i flera klasser måste spelas från samma tee. Detta innebär att damer som spelar från orange tee och herrar som spelar från röd tee endast kan deltaga i KM-kategorier. Vill dam som spelar från orange eller herre som spelar från röd delta i stora KM får man delta i närmsta ålderskategori som spelar röd resp.gul tee.

Den som har rätt att köra golfbil anmäler önskemål om detta vid anmälan och till receptionen. Först till kvarn gäller. Tävlingskommittén förbehåller sig rätten att lotta ihop personer som har anmält önskemål om golfbil.

En klass måste ha minst fem anmälda. För få anmälda innebär att klassen slås ihop med nästa lägre åldersklass. För få anmälda i de lägsta åldersklasserna innebär att klassen utgår.

Max antal deltagare är 90.
Princip vid överanmälan: Lägst hcp samt med hänsyn till antal anmälda i respektive ålderskategori.

Varmt välkommen med din anmälan!

Från JK

Kansliet gör ett fantastiskt jobb för våra juniorer. Som vanligt genomför klubben golfkul för de minsta under en vecka, i år v 28 och för de större juniorerna är det träningstillfällen både på söndagar och torsdagar under sommaren. Nils Wallerstedt stöttar Stig Eriksson som tränare. Se mer info på vår hemsida https://www.orustgk.se/se/junior

Men för att få en ännu mer levande juniorverksamhet behövs en aktiv juniorkommitte. Vill du engagera dig är du varmt välkommen att kontakta info@orustgk.se. Var och en kan bidra med sitt, ingen har krav på sig att göra mer än vad man förmår och vill. Till exempel kan en kommitte anordna juniortävlingar, resor till andra klubbar eller läger för våra ungdomar. Tillsammans kan vi få fler juniorer på vår bana!

Annie Thorburn

Juniorkommitten

Från DK

Äntligen har vi fått starta upp våra tävlingar igen. Den 30 juni hade vi vår Damdag där 60 damer i tre klasser spelade en shootgun tävling. Segrare blev Gerd Gustafsson, Elisabeth Westin och Monica Forsberg i sin respektive klass.

Stort Grattis!

Nästa lottade tävling som ni kan anmäla er till, går av stapeln 28 Juni. Kul om vi blir många som tävlar även denna gång.

Vill också uppmärksamma att det finns möjlighet att gå en regelvandring 21/7 kl 10-11.30. Anmälningslistan sitter på damernas anslagstavla.

Damkommittén