Info från kansliet

Säsongen har tagit fart för länge sen, den 14 februari klipptes greenerna för första gången i år. Vi har haft många gäster och medlemmar som spelat på vår fina bana.
Nu kommer påsken nästa vecka och vi hoppas på många golfare som kommer och spelar.

Vill påminna om att som fullvärdig medlem kan man spela på banorna i vårt distrikt till ett reducerat pris, 300kr och det gäller mån - tors fram till den 31 maj.
Se vilka banor som gäller här http://www.orustgk.se/se/spela/bdgf-greefeesamarbete-2019

Vi har överskåp att hyra ut om någon är intresserad, maila till reception eller ring oss så fixar Nina detta.

Vi passar på att tacka DK som rengjorde stolarna i restaurangen innan den öppnade nu i vår.

Även tack till Marita Holm som sytt fina gardiner till vårt konferensrum.

VÄRT ATT VETA!
Hemsidan för golf.se har ändrat utseende och tyvärr har det även blivit några buggar i systemet. Exv har det varit omöjligt att ändra sitt hcp, boka starttid mm.
hör av dig om du behöver hjälp så fixar vi det. Ett tips är att byta till Google Crome som webbläsare då Explorer och GIT inte är så kompatibla med varandra för närvarande.

GLAD PÅSK!

önskar Annika & Nina

Från HK

Vi startar torsdagsgolfen nu på skärtorsdag!

Anmälan görs som vanligt i receptionen och då startar även Eclectic.

Alla gubbar från 15 år och uppåt är välkomna!

Lär dig de nya golfreglerna!

Ann-Christine Conradsson och Klas Holm bjuder in till regelträffar:

21/4 kl 14.00
1/6   kl 14.00
8/7   kl 18.00
Utbildningen tar ca 2 tim. Anmälan görs via golf.se eller via kansliet 0304-53180.

Min 10, max 30 deltagare.

Tävlingsledarutbildning inkl lunch sker den 4/5 kl 10-13, inbjudan kommer separat till kommittéordförande, lagkaptener i serielagen.

Några ord från vår nya headgreenkeeper

Hej alla golfspelare!

Jag heter Thomas Preifelt och är ny greenkeeper här på Orust GK och började den 8/4.

Är fortfarande nybörjare här på klubben och försöker att lära mig så mycket jag kan om er fantastiska golfbana. Det går så sakta framåt.

Läget på banan är att en del av gräset har börjat att växa medan andra arter fortfarande väntar på mer värme. I tisdags mätte vi temperaturen i marken och den var drygt 7 grader på 1:ans fairway och ytterligare 1 grad varmare på green. Man brukar säga att gräs börjar växa mellan 5-8 grader och det kan man också se på fairway där Rajgräs, Rödsvingel och Ängsgröen har börjat att växa lite medan Vitgröen behöver några grader till för att sätta fart.

Man kan fortfarande se skador från sommarens torka på vissa delar av banan och vi har påbörjat arbeten för att försöka hjälpså dessa. Så om ni ser fläckar eller områden med sandmull så ligger det frö under där så ni får gärna använda lägesförbättring. Vi har börjat med foregreens och greenområden och vi har också hjälpsått på 7:ans green. Efterhand ska vi också komma ut och laga även fairways.

Greenerna är redan väldigt fina och klipps för närvarande på 5 mm. Främst på grund av de kalla nätterna. De är nyligen gödslade och dressade två gånger. Vi kommer att försöka dressa ungefär var 14:e dag men ganska lite varje gång för att påverka spelet så lite som möjligt. Vi kommer också att använda borsten som vi har för att dra ner sanden i greenerna till att borsta upp gräset även på foregreen, tee och fairway för att få ett gräs som står upp och håller bollen bättre.

Det är väldigt spännande att få jobba härute och jag ser fram mot en bra säsong och att jag ska få lära känna er medlemmar mer.

Thomas Preifelt

Ät påskmaten på Orust Golfrestaurang!

På Långfredag serverar vi 2-rätters lunch:

Ostpanerad fläskfilémedaljong med paprikasås och grönsaksris
Choklad & hallonmoussé med rostad vit choklad
Pris 159kr/pp

Påskafton/Påskdagen:

Vi dukar upp en påskbuffé och till efterrätt serverar vi rabarberpaj med hemmagjord vaniljsås.
Pris 299kr/pp

Välkomna!

Från DK

Annandag Påsk är det äntligen dags för säsongens första Damtävling, Norsk PB (ett gratis kast på varje hål.) Anmälan via golf.se eller ring kansliet senast 19 april kl 18.00

Efter tävlingen är det prisutdelning, Regelkommittèn informerar om de nya reglerna. Övrig information om säsongens tävlingar.

Alla är välkomna både nya och gamla medlemmar.
DK bjuder på kaffe och kaka

//Damkommittèn
Mai-Lis, Ewa, Susanna och Lisbet

Medlemskommittén informerar

Medlemskommitténs huvudsakliga uppdrag är att stärka klubbkänslan, försöka introducera nya medlemmar och vårda gamla medlemmar genom att utföra arrangemang av olika slag med social karaktär. Även medlemmar med klubbhandicap, dvs 36 +, är välkomna på alla nedanstående aktiviteter.

Medlemskommittén startar tävlandet den 1 maj med Premiärslaget, en Texas Scramble,

Välj Ditt Lag, med shotgunstart kl. 10.00 och med gemensam måltid och prisutdelning efteråt.

Fredagsgolfen, där vi spelar 9 hål, kommer att pågå från fredagen den 31 maj till och med fredagen den 6 september. Vi startar kl. 16.50 och Du inte behöver föranmäla Dig, det är bara att komma senast en halvtimma före så vi hinner lotta startfältet. Efteråt äter vi en bit mat och har prisutdelning. Fredagsgolfen är ett alldeles utmärkt tillfälle för både gamla och nya medlemmar att under enkla former lära känna varandra och få ta del av vår fantastiska klubbkänsla.

Andra tävlingar som Medlemskommittén är värd för är Sommartävlingen den 19 juli, en lottad Texas Scramble, öppen även för gäster, Kalkongolfen den 19 oktober, en Irish greensome -tävling samt Lusse-golfen den 14 december.

Specifik information om respektive tävling finns inlagda i GIT och kommer att informeras om på anslagstavlan och via mail.

Medlemskommittén önskar alla hjärtligt välkomna till en ny golfsäsong

Årets först HIO!

Grattis Tommy Svensson som gjorde HIO på hål 7 tisdag 9 april.
En överskruvad forehand beskriver han slaget :) här med Folke Abrahamsson.