Seniorlag D75

Maj-Lis Wahlgren
Gudrun Levander

2018-05-15 Strömstad, fyrboll, slaggolf

I det mest fantastiska sommarväder inledde vi seriespelet i Strömstad 14 maj.
I sista stund tvingades vi göra lagändring eftersom Ragnhild Lindblom fått akuta ryggproblem och dessvärre inte kunde spela.
Lagledaren Maj-Lis Wahlgren fick ställa upp och spela med duktiga Kerstin Kihlberg Tillsammans
hade vi 98 slag. I det andra laget spelade Marianne Andersson och Bernice Larsson på 101 slag.
Med 199 slag kom vi sist i tabellen. Uddevalla strax före på 197 slag, Skaftö 196 Fjällbacka 192.
I en särskild klass var alltid urstarka Torreby som segrade med 177 slag, Stenungsund 180 och
Tjörn trea på 183.
Oberoende av spelresultatet  njöt alla av dagen och av att spela med trevliga golfare från distriktet. Tänk att vara 75 plus och få uppleva detta. Det är livskvalite !

2018-06-12 Torreby, fyrboll, slaggolf

Andra omgången i seriespelet ägde rum i Torreby 12 juni. Liksom förra spelomgången
hade vi ett underbart väder. Det är speciellt bra på Torrebys golfbana, som är svårspelad i vått väder. Greenerna var blixtsnabba i det torra vädret!
Spelade gjorde Ragnhild Lindblom och Inger Hagberg i ena laget på 97 slag samt Kerstin Kihlberg och Marianne Andersson i andra på 98 slag. Orust kom 4:a i omgången och avancerade därmed två placeringar till 5:e plats.

2018-08-21 Lyckorna, DM och seriespel, singel, slaggolf, 3 resultat räknas

D75 spelade på Lyckorna i strålande solsken. Det hade regnat en del  så banan var tungspelad tyckte de flesta. Det vittnar skårerna om. Endast en enda hade ett resultat under 100.
Vi var nöjda med vårt resultat på 324 slag bara ett slag mer än Stenungsund och sju slag mer än Skaftö. Vi blev fyra i dagens tävling.
Totalt ligger vi på fjärde plats på 718 slag, tätt följd av Fjällbacka 726. Vi hoppas på  att behålla fjärdeplatsen och hålla undan för Fjällbacka. Uddevalla 750 och Tjörn 759 känner vi oss inte hotade av! Däremot Torreby 659, Stenungsund 692 och Skaftö 701 kan vi inte komma ikapp!
Spelade på Lyckorna gjorde Ragnhild Lindblom (105 slag), Kerstin Kihlberg (106), Bernice Larsson (113) och Gudrun Levander (128). Ett varmt tack till dem!

2018-09-25 Stenungsund, singel, slaggolf, 3 resultat räknas

Årets sista seriespelstävling ägde rum i Stenungsund 25 sept (framflyttad två veckor på grund av dåligt väder). Starten fick flyttas fram en timme på grund av frost på greenerna!!!!! Termometern visade noll grader halv åtta på morgonen och första start var kl 9. Det var D75 som startade först. Men bara tre lag kom till start. Fyra klubbar hade inte fått ihop lag och uteblev.

Många spelare är sommarboende och har redan åkt hem.
Spelade gjorde Torreby, Stenungsund och Orust (men vi hade bara tre i laget, en fjärde person fanns inte tillgänglig).
Resultat:
 Torreby             291 slag
 Stenungsund 309 slag
 Orust                312 slag (I orustlaget spelade Ragnhild (96), Inger (108) och Marianne A (108).

Detta innebar att Orust avancerade en placering och hamnade på bronsplats i årets serie!