Lokala regler, tävlingsbestämmelser och ordningsföreskrifter för Orust Golfklubb 2018

1. LOKALA REGLER Orust GK 2018-04-02

Följande lokala regler gäller för allt spel på klubben om inte annat beslutats för en specifik tävling. Tidvis kan tillfälliga lokala regler gälla och dessa anslås.

Följande markeringar gäller på banan

Banmarkering

Innebörd

Regel (hänvisning i ”Regler för Golfspel 2016”)

Vit

Out of bounds

Gul

Vattenhinder

Röd

Sidovattenhinder

Blå

Mark Under Arbete (MUA)

Blå-vit

MUA – spel förbjudet

Bilaga 1-B (2a)

Orange

Oflyttbart hindrande föremål

Mark under arbete (MUA) (Regel 25-1)

a.Skador i bunker förorsakade av kraftigt regn eller av bevattningsanläggningen är onormala markförhållanden

1. På hål nr 2: Boll som ligger i blåmarkerat område bakom röd tee, får droppas utan plikt i den markerade droppzonen.

Flyttbara hindrande föremål (Regel 24-1)

1. Stenar i bunkrar
  2. Gul-svarta pinnar som markerar 150 meter till greenens mitt.

Oflyttbara hindrande föremål (Regel 24-2)

1. Plattor som visar avstånd till framkant av green,
  2. Oflyttbara hindrande föremål nära green  ”Lättnad för störande inverkan av oflyttbara hindrande föremål får tas enligt

Regel 24-2. Därutöver, om en boll ligger på spelfältet, får spelaren lättnad utan plikt för ett oflyttbart hindrande föremål som befinner sig i hans spellinje, om det oflyttbara hindrande föremålet är på eller inom två klubblängder från green och inom två klubblängder från bollen. Då får spelaren ta lättnad på följande sätt: Bollen måste lyftas och droppas på den närmaste punkt från där bollen låg, som