Årlig Hcp-revision

Information från Hcp-kommittén

I januari 2012 infördes nya handicap-regler som är en anpassning till övriga Europa.

Den årliga handicaprevisionen baserad på registrerade handicapronder är nu åter genomförd av vår handicapkommitté.

För spelare som har minst fyra handicapronder 2015 och minst åtta handicapronder 2014-2015 har handicapkommittén med hjälp av en GIT-rapport beräknat eventuell sänkning/höjning enligt EGA:s regler för den årliga handicaprevisionen.

Vid revisionen för 2015 innebar det att 17 medlemmar fick sänkt hcp och 92 fick höjt med 1 eller 2 slag.

För de som bara har fyra ronder sker ingen revision men man får

EGA Exakt tävlingshandicap och det har 354 medlemmar.

För de medlemmar som inte är intresserade av att tävla eller att få sin hcp. justerad vid årsrevision har detta ingen betydelse ni kan fortsätta som tidigare.

För er som är intresserade av att tävla och har EGA Exakta handicap vill vi på det varmaste rekommendera att notera minst 3 (helst fler) ronder i GIT. Det går bra även med 9-håls ronder för de som har hcp. över 11.4. Ronderna skall spelas enligt reglerna och med markör.

Vårt golfförbund har beslutat att man får delta i tävling utan EGA exakta tävlingshcp. men man hamnar utanför prislistan.

Nya hcp-regler gäller för 2016 men de är ännu inte publicerade av SGF. Ändringar är att vänta. Information om de nya reglerna kommer så snart de är klara.

Det går bra att maila undertecknad vid frågor.

Orust 2016-01-18

Ann-Christine Conradsson